9 Nisan 2008 Çarşamba

Eziklerin Ezikliği

Herhangi birinin Chelsea'nin (başında çobandan fazla bilgiye sahip olmayan birini bulunduğu, takım ruhundan nasibini almamış oyunculardan kurulmuş ve tiyatro izleyicisinden farksız taraftarlarıyla Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale kadar çıkabilmiş bir takım) Türkiye sınırları içerisinde "Avrupa İmparatoru!" olan ezik takım karşısında nasıl turladığını gördükten sonra sadece özetlerden Liverpool-Arsenal maçını izlemesi bile Liverpool'dan neden 8 tane yediğimizi anlaması için yeterli.

Sigma Olumuc gibi bir köy takımından zamanında 7 yemiş bir takımın taraftarlarının hele hele bugün ağzını bıçak açmaması ise düşündürücü. Kulüpleri kadar kendileri de ezik olan bu insanlar tura o kadar inanmış olmalılar ki sonuç onlar için travma etkisi yaratacak kadar etkili olmuş. Her zaman ki gibi ezik takımın ezik taraftarları "skor taraftarlığı" yapmaktalar. Her maç öncesi gibi yattıkları pusudan bu sefer çıkamadılar o başka. Eğer aksi bir sonuç olsaydı şimdi herkesin üstünde ezik kulübün formaları olacaktı, herkese sataşmaya başlayıp dünyanın e büyük kulübü olacaklarını, bütün futbolcuların gelmek için sıraya girdiklerini bas bas bağıracaklardı vb.. Ama olmadı.

Şimdi onlara bugün söylediğmi burdan da tekrarlayayım. Herkeste bir SERGEN yok ki Chelsea'yi Stamforfd Bridge çimlerine gömsün. Ve herkeste BEŞİKTAŞ taraftarı gibi bir taraftar yok ki "SEVİNMEK İÇİN SEVMEDİK" diyebilip yenilse de formasını kutsal bir emanet gibi üzerinden çıkarmasın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder